Språkreiser for seniorer

Oversikt

Språkreisebyrået arrangerer språkreiser for studenter i alle aldre. Overraskende mange av våre reisende er godt voksne mennesker som har funnet ut at en språkreise er en fantastisk fin måte å lære språk og nyte den lokale kulturen på samme tid. For noen er det ekstra hyggelig å kunne ta et slikt språkkopphold sammen med andre ”likesinnede” i samme aldersgruppe.

Språkreisebyrået vektlegger derfor å ha tilbud om egne seniorkurs til denne aldersgruppen. Et seniorkurs innebærer i tillegg til selve språkkurset, også et sosialt og kulturelt program utviklet spesielt for å være attraktivt for denne aldersgruppen. Selve språkkurset er også gjerne mer innrettet mot praktiske og dagligdagse forhold enn de andre kursene er, slik at man kan ha praktisk nytte av språkkurset relativt umiddelbart. På enkelte kurs kan selve undervisningen foregå med andre studenter i alle aldre, mens fritidsprogrammet er spesielt tilrettelagt for seniorer.

Våre tilbud

For tiden tilbyr vi egne seniorkurs i Dublin og Malta i engelsk, Málaga, Benalmadena, Marbella, Alicante, Sevilla og Tenerife i Spania, Siena, Firenze, Milano, Viareggio, Roma og Taormina i Italia og Aix-en-Provence i Frankrike. Språkskolene på de stedene som her er nevnt er nærmere presentert under de respektive land, både i brosjyren og på våre hjemmesider.

Her følger en kort presentasjon av skolens tilbud rettet spesielt mot seniorer. Kursmateriell er inkludert i prisen samtlige steder. Ta kontakt dersom du ønsker ytterligere opplysninger om disse kursoppleggene, eller har andre ønskelige reisemål, så kan vi se hva vi kan finne.


Språkreiser til England

London

Byen ved Themsens bredder er en trendy verdensmetropol som aldri blir ferdig utforsket, og som byr på fantastiske opplevelser.

Bournemouth

Sydkysten av England er kjent for sitt vennlige klima, samtidig som området byr på historiske severdigheter og et stort antall attraksjoner.

Oxford og Cambridge

Middelalderbyen Oxford har et av verdens eldste og mest prestisjefylte universiteter, som med sin overveiende gotiske stil utgjør en viktig del av bybildet.

Chester

Nord-England byr på spennende minnesmerker fra landets storhetstid under industrialiseringen, hyggelige mennesker, og flotte rekreasjonsområder, som i velkjente Lake District.


Språkreiser til Skottland

Edinburgh

Skottlands begivenhetsrike historie og varierte natur gjør denne nordlige delen av Storbritannia til et spennende sted å reise til for å studere språk.

Aberdeen

Vårt tredje studiested i Skottland er landets tredje største by, Aberdeen. Her litt lenger nord og ute ved Nordsjø-kysten er det nok færre turister enn i hovedstaden, men enten du foretrekker sportsaktiviteter, slottsbesøk eller kanskje å prøve whisky-smaking på et av de mange destilleriene, byr Aberdeen på glimrende muligheter.


Språkreiser til Irland

Dublin

Den grønne øya, som Irland gjerne kalles, er virkelig noe for seg selv.

Cork og Galway

Cork ligger et stykke syd for Dublin, og innbyggerne i byen har sin egen, spesielle dialekt. Galway er en noe mindre, typisk irsk by som ligger på vestkysten i et vakkert og grønt landskap.

 

Språkreiser til USA

New York, San Diego og San Francisco

New York må være en av verdens mest populære byer. I California ligger San Diego med Stillehavet som nærmeste nabo. Et bra studiealternativ i California, er berømte San Francisco, med legendariske Golden Gate Bridge der man har utsikt over hele San Francisco-bukta.

Boston og Chicago

I den delen av USA som kalles New England, ligger Boston, hovedstaden i delstaten Massachusetts. Chicago, den moderne byen ved Lake Michigans bredder, nyter godt av mer enn sin tilknytning til USAs største innsjø.Språkreiser til Canada

Toronto, Vancouver og Montreal

På Canadas vestkyst tilbyr vi språkkurs i OL-byen Vancouver. Lenger øst ligger Canadas største by, Toronto ved bredden av innsjøen Lake Ontario. Montreal ligger i den ?franske? delen av Canada.


Språkreiser til Australia

Brisbane, Sydney, Cairns og Perth

Brisbane på Australias østkyst er landets mest kjente studentby. Et stykke sydover langs kysten ligger Sydney, velkjent både for sitt fantastiske operahus og sitt spennende natteliv. Velger man et studieopphold i Cairns har man en perfekt base for utflukter til Great Barrier Reef, og områdene rundt byen er et eldorado for snorkling, dykking og surfing. Et spennende alternativ er å dra til Perth, den eneste større byen på Australias vestkyst.


Språkreiser til New Zealand

Christchurch og Auckland

Øystaten New Zealand er nesten så langt unna Norge man kan komme geografisk, men landet har en usedvanlig vakker og variert natur.


Språkreiser til Sør-Afrika

Cape Town

Sør-Afrika er et land med stort mangfold og en spennende historie. Her møtes man av utrolige strender med fantastiske surfemuligheter, eksotiske safariopplevelser i noen av verdens største nasjonalparker og kulturopplevelser som vil gi uforglemmelige minner.

 

Språkreiser til Malta

St Julians og Sliema

Midt i Middelhavet, omgitt av krystallklart hav, ligger Malta - en europeisk øystat som har engelsk som ett av sine to offisielle språk.


Språkreiser til Spania

Madrid

Spanias hovedstad Madrid ligger ved Rio Manzanares bredder, og lokker med tapas, kunst og flamenco, utmerket shopping og fotball som kultur.

Barcelona

Barcelona, hovedstaden i regionen Catalonia, er av mange ansett som en av verdens vakreste byer.

Valencia

Europas største akvarium, en meget imponerende operabygning, en koselig gamleby med trendy barer, intime kafeer og koselige spisesteder.

Sevilla

Sevilla er Andalucias hovedstad, en spennende by med en fin blanding av gammelt og nytt.

Granada

Med relativt kort vei til både Middelhavets kystlinje og snødekte fjell i nasjonalparken Sierra Nevada, er Granada en eventyrlig by.

Málaga

Málaga er en moderne by på Oslos størrelse, med rikt kultur ?og fornøyelsesliv, og utmerkede badestrender.

Marbella

Mange nordmenn har leilighet i områdene rundt Marbella, som ligger en times biltur fra Málaga.

Alicante

Med rene, flotte og prisvinnende strender, et splitter nytt havneområde, brede boulevarder og Spanias kanskje flotteste strandpromenade, er Alicante et bra sted å studere spansk.

Benalmádena

Benalmádena er et godt alternativ for den som ønsker det beste Solkysten kan by på.

Denia

Denia er en trivelig liten by ved havet, beliggende mellom Alicante og Valencia, og litt utenfor turistradaren.

San Sebastian

San Sebastian ligger på Atlanterhavskysten, i den delen av Spania som heter Baskerland, under 3 mil fra den franske grensen.

Pamplona

Pamplona er en svært pittoresk by beliggende på den nordspanske høysletten, ved elven Argos bredder.

Mallorca, Ibiza, Tenerife og Gran Canaria

Mallorca er øya for alle. Ibiza er først og fremst regnes som ungdommens øy, et dekadent feriested som er fullt av liv i sommermånedene, men betydelig roligere ellers i året. Tenerife er vekjent for nordmenn, den største og grønneste av Kanariøyene har stabilt sommervær året rundt. På hovedøya Gran Canaria ligger skolen i vakre Las Palmas, rett ved stranden Las Canteras.


Språkreiser til Frankrike

Antibes

Antibes ligger på den franske rivieraen og er kjent for kjendiser, gourmetmat og kultur.

Nice

Rivieraens «hovedstad» er godt kjent for mange nordmenn, og et utmerket sted å studere fransk.

Lyon

?Verdens kulinarisk hovedstad? er en stor by midt i hjertet av Frankrike, og bare 2 timer unna Paris med de superraske TGV-togene.

La Rochelle

La Rochelle er en liten havneby langs kysten av Bretagne, med flotte strender og geografisk nærhet til den store vin-byen Bordeaux, for øvrig et naturlig utfluktsmål.

Amboise

To timer sørvest for Paris ligger Amboise, et ideelt utgangspunkt for utflukter til de mange slottene og vingårdene som finnes i området.

Angers

Universitetsbyen Angers, som i likhet med Amboise ligger i den fruktbare Loire-dalen, er en meget gammel by.


Språkreiser til Sveits

Lausanne

Sveits er det rike og politisk nøytrale lille «eventyrlandet» med de høye fjellene og de mange offisielle språkene.


Språkreiser til Guadeloupe

Guadeloupe

Å studere fransk i Karibien må kunne beskrives som ganske så eksotisk.

 

 

Språkreiser til Italia

Roma

Har du også hørt at Roma, også kalt «den evige stad», er en av de mest tiltrekkende storbyer i verden? Da er du ikke alene.

Milano

Milano liker å kalle seg «verdens motehovedstad», og shopping står naturlig nok høyt på lista for alle som reiser til den italienske byen i nord.

Firenze

Firenze imponerer alle med sin skjønnhet. Alle inntrykkene når man beveger seg til fots gjennom byen; museer, palasser, kirker og broer, fontener, gateporter og trapper - svært mye er uimotståelig vakkert.

Siena

Siena ligger i hjertet i Toscana, en liten, historisk by ca. 50 kilometer syd for Firenze. Byen ligger nydelig til på tre åser omgitt av vingårder og oliventrær, og er full av arkitektoniske skatter, bl.a. en domkirke som regnes for å være en av Italias aller vakreste.

Viareggio

Viareggio ligger på den ?Toscanske rivieraen? og er en klassisk, liten italiensk ferieby med endeløse strender og et sydende natteliv om sommeren.

Bologna

Middelalderbyen Bologna er en av Italias største og beste studentbyer. Byens skjønnhet, med sin labyrinter av bueganger som beskytter både mot regn og sol og sine mange sjarmerende piazzas (torg), blir understreket av alle som har vært her.

Salerno

Salerno ligger på den vakre Amalfi-kysten, cirka tre timer med tog syd for Roma. Byen har et rikt kulturliv, storslått arkitektur, strender og behagelig klima hele året.

Taormina

Byen Taormina ligger opp i åssiden på øyas østkyst, og byr på smale smug, koselige restauranter, fantastisk havutsikt; og vulkanfjellet Etna som bakteppe. I Taormina er du stort sett «overlatt» til italiernere, engelskkunnskapene er litt begrensede, og dine muligheter til virkelig å få øve deg i språket, er veldig gode.


Språkreiser til Tyskland

Køln

Køln ligger i det store Rhin-området i den vestre delen av Tyskland, ikke langt fra grensen til Belgia.


Språkreiser til Russland

St Petersburg

Romantiske St Petersburg ved Østersjøen er et strålende sted å studere russisk. Byen er grunnlagt av Peter den store og ganske overdådig der den ligger ved elven Nevas utløp.

Moskva

Verdensmetropolen Moskva med sine 12 millioner innbyggere er Russlands økonomiske og politiske sentrum. Her møtes Europa og Asia, russiske tradisjoner og vestlig fremtidsoptimisme.


Språkreiser til Ukraina

Kiev

Vil du studere russisk, er det et spennende alternativ å gjøre det i Kiev, hovedstaden i Ukraina. Ukraina er Europas nest største land og Kiev er en ren, pen og hyggelig storby med mange grønne lunger, og ikke minst flotte badestrender langs elva Dnjepr, som renner gjennom byen.

 BrosjyrebestillingSpråkreisebyrået, språkreiser og språkkurs i utlandet Språkreisebyrået, språkreiser og språkkurs i utlandet
hovedside   |  vilkår og betingelser   |  kontakt   |  påmelding   |  FAQ
cheap mac makeup planchas ghd baratas outlet cheap ghd nz planchas ghd baratas basketball jerseys australia