Språkreise til Roma, Firenze, Siena, Milano, Viareggio

Et vakkert språk som italiensk fortjener også vakre omgivelser - og det finner du i Roma, Firenze, Siena, Milano og Viareggio. Undervisningsopplegget er stort sett det samme i alle byene, så hvilket sted du velger blir en smakssak: Myldrende Roma med sin utrolige historie; kultiverte Firenze med sin storslåtte kunst; fredelige Siena med sitt "typisk toskanske" småbyliv; forretningshovedstaden Milano; eller bade- og feriebyen Viareggio. På samtlige av språkskolene kan du studere med støtte fra Lånekassen. Se kursopplegg for nærmere detaljer.

Kurstider 2012

Normalkurs og intensivkurs for nybegynnere starter på disse datoene: 2/1, 16/1, 30/1, 13/2, 27/2, 5/3, 19/3, 2/4, 16/4, 30/4, 14/5, 28/5, 4/6, 18/6, 2/7, 16/7, 30/7, 6/8, 20/8, 3/9, 17/9, 1/10, 15/10, 29/10, 12/11, 26/11 og 10/12. Ikke nybegynnere kan starte hver mandag.
Mange deltagere tar flere 4-ukersenheter i sammenheng til lengre semesterkurs på 12-24 uker. Helligdager: 6/1, 9/4, 25/4, 1/5, 29/6 (bare Roma), 15/8, 1/11 og 7/12. Skolen er stengt i periodene 17/12-2011 til 1/1-2012 og 22/12-2012 til 6/1-2013.

Språkskole

Språkskolen Leonardo da Vinci ligger sentralt i alle fem byer. Avdelingen i Firenze er størst med 80-180 språkstudenter; Roma har 70-150 og Siena, Milano og Viareggio 20-90.

Kursopplegg

normalkursene har du 4 leksjoner à 45 minutter per dag, dvs. 20 timer per uke. I Firenze og Roma kan du også velge et intensivkurs med 2 ekstra timer per dag, totalt 30 timer per uke. Vil du lære mest mulig, får du enda mer ut av et intensivkurs pluss, der 20 gruppeleksjoner suppleres med 5 eller 10 timer individuell undervisning.
Undervisningen på normalkursene foregår vanligvis på formiddagen, mens intensivkursene har både for- og ettermiddagstimer. Gruppene består av 8-12 deltagere. Samtlige kurstilbud finnes på minst fem forkunnskapsnivåer, fra totalt nybegynner til avansert. Kursene krever et visst hjemmearbeid. I mars, juni, september og desember har deltagere på de lengre kursene muligheter for å ta AILs språkdiplomeksamen, eller CELI- eller CILS-eksamen.

Forberedelseskurs for universitetet i Milano og Roma. Kontakt oss for nærmere informasjon.

La Dolce Vita seniorkurs. Kontakt oss for nærmere informasjon eller se http://www.sprakreisebyraet.no/seniorkurs/.

Språkkurs med støtte fra Lånekassen Lånekassen
13   uker normalkurs med 20 leksjoner á 45 minutter per uke. Maksimalt 12 deltagere per gruppe.  Moduler á 10 leksjoner CILS eller CELI Exam Preparation på slutten av kursperioden. Kursstart: 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 20/8, 27/8, 3/9 og 10/9. Eksamensdatoer, CILS: 1/6, 8/6, 30/11 og 7/12, CELI: 15/6, 22/6, 16/11 og 23/11.

Pris for kun kurs inkl en eksamensmodul: kr 15.500. Kurs og innkvartering i delt studentleilighet eller vertsfamilie med frokost, dobbeltrom: kr 25.800. Tillegg en eksamensmodul á 10 leksjoner: kr 2.400. Eksamensavgift fra 93 til 175 euro kommer i tillegg.

Tilleggskurs
I kombinasjon med vanlig språkkurs kan du ta kurs i forretningsitaliensk, kunsthistorie, italiensk mat og vin. I Firenze tilbys også kurs i maling/tegning og mote/design, samt internship og work experience. Nye kurs starter hver måned forutsatt tilstrekkelig interesse. Påmelding direkte på skolen eller via Språkreisebyrået på forhånd.

Innkvartering

Du kan velge mellom:
A. Leilighet som deles med flere kursdeltagere. Felles kjøkken, dusj og toalett.
B. Privat innkvartering. Du bor hos en italiensk familie, et eldre par eller en enslig dame. Ofte har innkvarteringen preg av et lite pensjonat med flere losjerende studenter. Frokost- eller halvpensjon.

Fritid

Firenze må være en av verdens vakreste byer. Det ser man når man beveger seg i byen til fots; museer, palass, kirker og broer imponerer i sin skjønnhet, men også detaljer som gateporter, fontener og trapper er helt uimotståelige i sin skjønnhet. Byen er full av kultur og historie som gjøre inntrykk på selv den mest blaserte tilreisende. Firenze har med sine 650.000 innbyggere inspirert kunstnere som Rafael, Botticelli, Michelangelo, og Donatello. Og da passer det særdeles bra å studere italiensk som av mange anses å være verdens vakreste språk i en av verdens vakreste byer!

Språkskolen Leonardo da Vinci ligger svært sentralt i Firenze. Skolen har et spennende fritidsprogram, noen aktiviteter er inkludert i kursprisen, andre kan du delta på til selvkost. Aktivitetene inkluderer heldagsutflukter til Siena og San Gimognano, eller Pisa og Lucca, halvdagsutflukter til vingårder i Chianti-regionen hvor du også får sett den pittoreske og svært vakre landsbygda, middag på et tradisjonelt "trattoria", guidet bytur med fokus på kunsthistorie, filmkvelder og museumsbesøk, sykkelturer etc. Om sommeren er det svært populært å dra til kysten på helgeutflukt. Med gode buss- og togforbindelser tar reisen ca 1,5 time.

Roma sies å være grunnlagt av Romulus og Remus 753 år før Kristus. Den evige stad inneholder enorme skatter fra de fleste århundrer som for eksempel antikkens største amfiteater Collosseum til "moderne" severdigheter som renessansepalasset Palazzo Farnese og den berømte Fontana di Trevi. Men Roma er ikke bare en historisk by, men også i høyeste grad en moderne verdensmetropol med 2,5 millioner innbyggere som ikke bare følger men skaper trender. For ikke å snakke om italiensk mat og vin som holder meget høy klasse!

Språkskolen i Roma tilbyr minst ett arrangement per uke. Det kan være heldagsutflukt til Sperlonga, Pompei, Cortona, halvdagsutflukter til Tivoli, Ostia Antica, forskjellige rundturer i byen med guide med beøk til kjente monument, botanisk hage o.l., middag på et typisk "trattoria", filmkvelder etc. Noen aktiviteter er inkludert i kursprisen, andre kan bestilles til selvkost.

Siena er en liten, historisk by ca. 50 kilometer syd for Firenze. Den ligger nydelig til på tre åser omgitt av vingårder og oliventrær, og er full av arkitektoniske skatter, bl.a. en domkirke som regnes for å være en av Italias aller vakreste. Det sies at regionen Toscana er Italias hjerte og at Siena er hjertet i Toscana, hvilket burde bety at Siena er Italias hjerte! Byen har ca 60.000 innbyggere og har et lite og kompakt sentrum som gjør det lett å forflytte seg såvel til fots som med sykkel. En av de viktigste og eldste institusjonene i Siena, er universitetet som ble grunnlagt i 1203. Det er fortsatt et av Italias mest anerkjente universitet og det er her CILS eksamen (eksamen i italiensk som andrespråk) blir utformet og eksamensbesvarelsene rettet.

Siena har i alle år vært en svært populær by for utlendinger å studere italiensk. At byen er full av studenter gir også et livlig natteliv i hele sentrum med barer og klubber for enhver smak. Møtested nummer en er likevel Piazza del Cambo hvor gamle som unge møtes for å ta en kopp kaffe, et glass vin eller ganske enkelt for å sitte og nyte livet.

Språkskolen i Siena er liten og personlig, og ligger sentralt i byen. Det arrangeres regelmessig guidede besøk og utflukter i byen og omlandet. Andre aktiviteter er felles middager, filmkvelder etc. Noe av aktivitetene er inkludert i prisen, andre tilbys til selvkost. Om sommeren er det populært å dra til kysten i helgene. Med gode tog og bussforbindelser tar reisen ca 1,5 time. Les Bernts reiseberetning fra Siena og fra Viareggio.

Milano er Nord-Italias viktigste by, og er landets hovedstad hva gjelder finans og næringsliv. Byen er også et mekka for mote- og designinteresserte, og byr på storartede shoppingmuligheter. Og ikke minst for fotballlinteresserte er Milano en meget spennende by. Men Milano er også en kulturby, byen rommer det berømte operahuset La Scala og Domen, for ikke å glemme kunstverket "Nattverden" av Leonardo da Vinci.

Språkskolen i Milano deler lokaler med NABA (New Academy of Fine Arts) som også tar imot studenter fra hele verden. Dette gir et svært spennende internasjonalt miljø i byen som mange anser som Italias mest moderne. Skolen tilbyr fritidsaktiviteter som middager, filmkvelder, heldagsutflutkter til f. eks. Comosjøen, Gardasjøen, halvdagsutflukter til Brescia, Monza, guidet bytur, kunsthistorisk omvisning etc. Noen av aktivitetene er inkludert i kursprisen, andre tilbys til selvkost.

Viareggio ligger på den "Toskanske Rivieraen” og er en klassisk italiensk ferieby med endeløse strender og et sydende natteliv om sommeren. Byen kan også by på elegante butikker, sportsfaciliteter og en nærliggende naturpark. Eller hvorfor ikke lei en sykkel for å utforske landskapet rundt byen?

Språkskolen i Viareggio tilbyr velkomstmiddag første dag, samt gratis "spaghettiparty" på stranden hver torsdag. Hver onsdag er det utflukt til steder som Lucca, Pisa, Pietrasanta, øyen Elba, Firenze og Siena etc til selvkost. Hver uke er det også ulike sosiale sammenkomster som diskotekbesøk, filmkvelder etc.

Priser 2 uker 3 uker 4 uker 6 uker 8 uker 12 uker
Normalkurs, Leil./enkeltrom 6050 8200 10900 14950 19900 28500
Normalkurs, familie+frok/enkeltrom 6200 8550 11150 15500 20600 28500
Normalkurs, familie+halvp./enkeltrom 7400 10450 13800 19700 25400 37100
Tillegg intensivkurs, 30t/uke (Firenze/Roma): kr 750/uke.
Tillegg normalkurs + 5 timer individuell undervisning per uke: kr 1500/uke
Tillegg normalkurs + 10 timer individuell undervisning per uke: kr 3000/uke. NB! Egne priser i Viareggio. Kontakt oss for mer informasjon.

Påmelding til språkreise til Roma, Firenze, Siena, Milano, Viareggio


Brosjyrebestilling
Språkreisebyrået, språkreiser og språkkurs i utlandet Språkreisebyrået, språkreiser og språkkurs i utlandet
hovedside   |  vilkår og betingelser   |  kontakt   |  påmelding   |  FAQ
cheap mac makeup planchas ghd baratas outlet cheap ghd nz planchas ghd baratas basketball jerseys australia