FAQs

Hvordan melder jeg meg på kurs?

Å melde seg på kurs er veldig enkelt. Først fyller du ut påmeldingsskjema (http://www.sprakreisebyraet.no/kontakt/pamelding.asp). Ring oss gjerne underveis hvis du lurer på noe. Når det er gjort betaler du depositum til kontonummer 9590 31 40403. Depositumet er på kr 1500,- (kr 2500,- for Japan). Hvis du vil kan du også legge til kr 250,- for å kjøpe avbestillingsforsikring. Dette kan du lese mer om her (http://www.sprakreisebyraet.no/faq.asp). Når påmeldingsskjema og depositum er mottatt sender vi bookingen din til skolen Nå kan du bare vente på en bekreftelse, faktura og nærere informasjon fra oss.

Hvor lang tid i forveien bør jeg bestille kurset?

På språkskolene er det ingen søknadsfrister, da det starter nye kurs hver uke og det er løpende opptak. Med andre ord: er det ledige plasser kan du melde deg på kurs! Vi klarer å finne plass til deg på ganske kort varsel, men dette er selvfølgeig ikke å anbefale. Husk at når det gjelder innkvartering er det ”førstemann til mølla”, så jo tidligere du bestiller, jo flere muligheter har du. Hvis du skal reise til land som krever visum er det spesielt viktig å ha god tid!

Er det spesielle startdatoer for kursene?

Hvis du kan litt av språket fra før, kan du på de fleste skoler starte hvilken som helst mandag. Hvis du er helt nybegynner eller du ønsker å ta et ”spesialkurs” er det spesielle startdatoer. Dette varierer fra skole til skole og fra sted til sted, så ta kontakt med oss for nærmere informasjon.

Koster det noe ekstra å bestille krus via dere?

Nei, det gjør det ikke. Vi får den samme prisen fra skolene som du ville ha fått hvis du ikke booket direkte til dem. Det er nemlig skolene som betaler for våre tjenester, og ikke du!

Hvorfor skal jeg bestille via Språkreisebyrået, og ikke direkte til skolen?

Den største grunnen til å bestille din språkreise igjennom oss er at du får eksperthjelp til å velge den skolen og det opplegget som passer best for akkurat deg! Vi samarbeider med mange forskjellige skoler, og etter 23 år i bransjen kan vi guide deg igjennom ”jungelen” av tilbud for å finne det som dekker dine behov og ønsker.

Når du bestiller via oss betaler du samme pris som du bestiller direkte til skolen. I tillegg tar vi oss av hele prosessen for deg, så du slipper å korrespondere med skolen i forkant.

Er det trygt å bestille over internett?

Ja, det er helt trygt! Skjemaet kommer på e-mail til oss slik at vi kan se over at alt stemmer, og eventuelt rydde opp i uklarheter før vi sender det videre til skolen. Selve betalingen foregår via nettbank på samme måte som når du betaler en regning.

Hvordan velger dere hvilke skoler dere vil samarbeide med?

Først og frem er det veldig viktig at språkskolene er godkjent av utdanningsmyndighetene i sine respektive land. I tillegg til dette arrangeres det workshops flere ganger i året hvor hele bransjen møtes. Vi i Språkreisebyrået reiser også rundt for å besøke skolene og stedene for å kunne gi deg førstehånds informasjon om det vi tilbyr.

Hva er deres tilknytning til språkskolene?

Vi samarbeider med internasjonale språkskoler. Noen er små enkeltstående skoler, mens andre er store kjedeskoler. Dette betyr at alle skolene er forskjellige både når det kommer til pris, kurs- og innkvarteringstilbud og organisering. Du vil ikke treffe representanter fra Språkreisebyrået på skolen, men skolens ansatte er der for å hjelpe deg med hva som helst. Selvfølgelig kan du kontakte Språkreisebyrået hvis du ikke får hjelpen du trenger på stedet.

Når og hvordan betaler jeg for kursene?

Samtidig som du sender påmeldingsskjema betaler du  depositumet på kr 1500,- (kr 2500,- for Japan) til kontonummer 9590 31 40403. Etter noen dager vil du motta bekreftelse og faktura fra oss med det resterende beløpet, og dette skal betales én måned før avreise. Hvis du bestiller kurs mindre enn én måned i forveien må det resterende beløpet betales umiddelbart etter at faktura er mottatt.

Hva skjer hvis jeg ikke får plass?

Hvis det er fullt på kurset eller skolen ikke har ledig innkvartering prøver vi å finne andre alternativer. Hvis det ikke er mulig å finne tilsvarende opplegg som du er fornøyd med, tilbakebetaler vi depositumet ditt.

Hvordan velges vertsfamiliene?

Hver enkelt skole har ansvar for sine vertsfamilier. Familiene har en rekke krav å forholde seg til, både når det gjelder standard og innhold i boligen. Familiene gjennomgår omfattende undersøkelser i forkant av at de blir vertsfamilier, men de blir også jevnlig besøkt av representanter fra skolene. Eventuelle klager eller innvendinger fra studenter blir tatt på alvor og behandlet fortløpende.

Når får jeg informasjon om min innkvartering?

I bekreftelsen fra oss vil det stå hva slags innkvartering som er bestilt, men i de fleste tifeller vil du ikke motta nærmere informasjon, adresse osv. før ca ti dager før avreise. Skolen holder igjen denne informasjonen, som en ”forsikring” på at betalingen er i orden før studentene kommer til stedet.

Vil studenter fra samme land bli plassert i samme innkvartering?

Nei, dette unngås så langt det lar seg gjøre. Hvis flere reiser sammen og man ønsker å bo sammen er dette selvfølgelig helt i orden!

Kan jeg bo sammen med barnet mitt som skal gå på kurs?

Ja, så klart! Foreldrene kan være sammen med barna og bo sammen med dem. Foreldrene kan velge om de også vil gå på kurs eller ikke. I slike tilfeller kan vi være behjelpelige med finne en passende vertsfamilie eller kanskje en egen leilighet.

Kan jeg gjøre endringer etter at jeg har sendt påmeldingen og mottatt bekreftelse?

Ja, så lenge skolen har plass og kapasitet kan du gjøre endringer etter at du har bestilt kurset. Vær oppmerksom på at det kan tilkomme et endringsgebyr!

Hva skjer hvis jeg må avbestille kurset?

Du kan lese om avbestilling her: http://www.sprakreisebyrået.no/faq.asp

Trenger jeg forsikring?

Ja, vi anbefaler at du har en god reiseforsikring! Hvis du skal gå på et lengre kurs må du passe på at din forsikring dekker så mange uker som du skal være borte. Hvis du trenger forsikring for et langt opphold kan vi hjelpe deg. Ta kontakt for nærmere informasjon.

 

 

Prisene baserer seg på valutakursene per 01/12/2014.

Om Språkreisebyrået


BrosjyrebestillingSpråkreisebyrået, språkreiser og språkkurs i utlandet Språkreisebyrået, språkreiser og språkkurs i utlandet
hovedside   |  vilkår og betingelser   |  kontakt   |  påmelding   |  FAQ
cheap mac makeup planchas ghd baratas outlet cheap ghd nz planchas ghd baratas basketball jerseys australia